Afbeelding bij het artikel ''Tevreden' en 'comfortabele' schapenmelk kefir is wat men drinkt'

‘Tevreden’ en ‘comfortabele’ schapenmelk kefir is wat men drinkt

Het doel van deze studie was om de sensorische acceptatie en het emotionele profiel van schapenmelk kefir gezoet met verschillende suikers te bepalen.

De kefirs waren gezoet met demerara suiker, bruine suiker, fructose, kokosnoot suiker, of honing (100 g/L).

Door proefpersonen het uiterlijk, aroma, smaak, textuur en algemene indruk te laten beoordelen en uiting aan hun emoties te laten geven na het drinken van de verschillende kefirs vonden wetenschappers dat de emoties tevreden, actiefcomfortabelenergiekgezond en verfrissend belangrijke emoties zijn voor de karakterisering en zintuiglijke acceptatie van kefir.

Kefir gezoet met demerara suiker of fructose zorgt voor de beste mix van sensorische acceptatie en emotioneel profiel.

Proost!

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33162085/

Wollige weetjes

Een to-the-point nieuwsbrief waarin in normaal Nederlands de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over schapen met een tikkeltje zout samengevat worden.

Ontvang ze elke maand in je mailbox.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de privacy en voorwaarden.

herdr.nl maakt alleen gebruik van functionele cookies en verzamelt géén gegevens van haar bezoekers

KvK: 78507529 • BTW: NL003339600B93

Logo van PaperWise