Hoe je de beste melk voor kaas krijgt van Churra’s

We blijven nog even bij kaas, of eigenlijk melk. Want in Spanje is het Churra ras een veel gebruikt schaap voor het maken van kaas. Deze groep wetenschappers heeft uitgezocht welke genetische kenmerken meegenomen moeten worden in de fok.
Door te kijken naar de stremmingseigenschappen van de melk, de kaasopbrengst en de stevigheid van de wrongel raden zij aan ook de pH-waarde van de melk mee te nemen in het fokprogramma.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33455788/

Wollige weetjes

Een to-the-point nieuwsbrief waarin in normaal Nederlands de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over schapen met een tikkeltje zout samengevat worden.

Ontvang ze elke maand in je mailbox.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de privacy en voorwaarden.

herdr.nl maakt alleen gebruik van functionele cookies en verzamelt géén gegevens van haar bezoekers

KvK: 78507529 • BTW: NL003339600B93

Logo van PaperWise