Afbeelding bij 'Komkommerkruid & hyssop'

Komkommerkruid & hyssop

Na de aanval van de naaktslakken heb ik nog twee extra komkommerkruid aangeplant. Op de foto de twee frisgroene nieuwe examplaren en twee aangevreten komkommerkruid (ook zie je nog slakkenkorrels liggen).

Komkommerkruid smaakt naar komkommer en zowel de bladeren als de bloemen kun je eten. Vanwege de behaarde bladeren is het een lekkere hap waar je aan moet wennen. Ondanks dat het een eenjarige bloeier is —mijn voorkeur gaat uit naar meerjarige planten— heb ik geplant omdat het zich makkelijk uitzaait.

Naast komkommerkruid heb ik ook hyssop geplant. Vertaald vanuit het Hebreeuws staat Hyssop (ezob) voor heilig kruid. Dat is ook de reden waarom het in onze moestuin staat. Het geurt heerlijk naar een subtiele combinatie van rozemarijn & lavendel en het werkt rustgevend & kalmerend als je uit balans bent. Altijd fijn om daar een kop thee van te kunnen trekken tijdens een drukke periode. Daarnaast is hyssop ook lekker bij vleesgerechten en bevordert het de spijsvertering.

Hopen dat ze het allemaal goed gaan doen.

Wollige weetjes

Een to-the-point nieuwsbrief waarin in normaal Nederlands de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over schapen met een tikkeltje zout samengevat worden.

Ontvang ze in je mailbox.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de privacy en voorwaarden.

herdr.nl maakt alleen gebruik van functionele cookies en verzamelt géén gegevens van haar bezoekers

KvK: 78507529 • BTW: NL003339600B93