Afbeelding bij 'Grond los gemaakt'

Grond los gemaakt

De tuin hebben wij onderverdeeld in vier vakken.

Ik wilde zeggen zones, maar vanuit de permacultuur gezien heb ik het dan over wat anders.

Die vier vakken dus –A, B, C & D– zijn er, omdat de vereniging aan wisselteelt van aardappelen doet. Je moet je tuin op papier in vier vakken verdelen. Elk jaar geven zij aan in welk vak er aardappelen gepoot mogen worden. Ondanks dat we geen aardappelen gaan poten is dit ook voor ons een handige indeling.

A: het vak geïnspireerd op principes vanuit de permacultuur (zones, mulchen). B: het vak met de fruitstruiken die de vorige huurder heeft laten staan. Wij hebben er nog een lage groenbemesters bij ingezaaid en kijken dit jaar wat de opbrengst aan fruit is. Misschien ruimen wij volgens seizoen de struiken. C: ons ‘drie gezusters’ experiment. En als laatste D: de kindertuin.

Vandaag was het tijd om vak C los te woelen. Van de drie gezusters –mais, bonen & pompoen– houdt mais van een diepe losse bodem. Wij gaan kijken hoe de ‘Zoete Jan’ het gaat doen in onze tuin. Vanwege de droogte wachten wij nog even met voorzaaien, maar de grond ligt er nu al helemaal klaar voor!

Wollige weetjes

Een to-the-point nieuwsbrief waarin in normaal Nederlands de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over schapen met een tikkeltje zout samengevat worden.

Ontvang ze in je mailbox.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de privacy en voorwaarden.

herdr.nl maakt alleen gebruik van functionele cookies en verzamelt géén gegevens van haar bezoekers

KvK: 78507529 • BTW: NL003339600B93