Afbeelding bij 'Bamboe, blauwe lupine en wat water'

Bamboe, blauwe lupine en wat water

Laten we eens gek doen en twee dagen achter elkaar naar de moestuin gaan! Dat kan ook van mijn bucketlist af nu.

Vandaag heb ik in een oude ton een grote bamboe struik gezet. Waarom in een ton? Omdat ik niet weet of hij woekert of niet. Via Marktplaats kon ik de bamboe gratis ophalen bij mensen die de tuin een make-over gaven, maar ik weet daardoor niet of het een woekerende variant is. Better safe than sorry is dit geval.

De hoop is dat de bamboe aan het einde van het seizoen goed gegroeid is. De struik zou zo’n meter of 3 hoog kunnen worden. Perfect om de bamboe dan weer te snoeien en te gebruiken in de moestuin als steunen.

Omdat ik nog wat blauwe lupine had liggen heb ik die ook her en der ingezaaid. Naast groenbemester is het ook een mooie plant die mooi bloeit. Omdat er ook veel vliegende insecten op af komen zal het geen kwaad doen als er over de hele moestuin buffetjes voor ze klaar staan.

En dat water niet te vergeten. Dankzij het mulchdoek blijft de grond wel veel langer vochtig, maar vanwege de temperatuur en het uitblijven van hemelwater is een gietertje hier en daar wel nodig.

Wollige weetjes

Een to-the-point nieuwsbrief waarin in normaal Nederlands de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over schapen met een tikkeltje zout samengevat worden.

Ontvang ze in je mailbox.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de privacy en voorwaarden.

herdr.nl maakt alleen gebruik van functionele cookies en verzamelt géén gegevens van haar bezoekers

KvK: 78507529 • BTW: NL003339600B93